Kyllingstad kjøpte fire eiendommer fra Porsgrunn-selskap

– GOD DEAL: IKM Eiendom fikk en god deal de de kjøpte eiendommene tilbake, bare halvannet år etter at de ble solgt.

av Dag-Jørgen Saltnes, Estatenyheter
PUBLISERT: 8. JAN 24

Bare halvannet år etter at IKM Eiendom solgte fire eiendommer til Prospective, kjøpes eiendommene tilbake til langt lavere pris.

Det var sommeren 2022 at Porsgrunn-selskapet Prospective kjøpte fire eiendommer fra Ståle Kyllingstads IKM Eiendom og Stangeland.

– Dette er en langsiktig investering for oss og i tråd med vår strategi, sa Øyvind Gjertsen, daglig leder i Prospective da kjøpet ble gjort.

Men nå har Prospective snudd og solgt eiendommene tilbake til IKM Eiendom. Eiendommene har adressene Ljosheimveien 12, 14, 16 på Sola og Bygg 53 i Tananger. IKM med datterselskap er leietaker med rundt års gjenværende løpetid på leiekontraktene.

– Vi kjøpte eiendommene fordi vi fikk kjøpt dem til en god pris og det er strategisk for Ståle å være i eiendommene. Da ønsket vi å kjøpe de tilbake, sier eiendomssjef Glenn Cato Myklebust i IKM Eiendom til Estate Nyheter.

De fire eiendommene har et samlet areal på ca. 16.000 kvadratmeter og genererer rundt 30 millioner kroner i året i leieinntekter. Leiekontrakten er triple net, noe som innebærer at leietaker står for alt av kostnader på eiendommen.

– Vi ble forespeilet å kjøpe de til en fornuftig pris, sier Myklebust, som ikke vil si eiendomsverdien, men forteller at eiendommene ble kjøpt tilbake til en lavere pris enn de ble solgt.

Dersom man legger til grunn en yield på 7 til 7,5 prosent, vil eiendomsverdien være mellom 400 og 430 millioner lromer.

– Det er også utviklingspotensial på eiendommene. De består av mye uteareal og parkeringsplasser i dag, og ved et eventuelt et behov for leietaker for utvidelse, så er det muligheter. Vi var veldig fornøyde med å få de tilbake, sier Myklebust.