Ståle Kyllingstad tar steg i eiendom

IKM Gruppen leverte et drifts Ståle Kyllingstads Forus-portefølje har et utviklingspotensial på 75.000 kvadratmeter. Og snart får Forus nytt landemerke. resultat på 130 millioner kroner i fjor.

av Stein Ove Haugen, Hegnar Media
PUBLISERT:  18. mars 2013 – 15.25

Ståle Kyllingstads IKM er på opptur igjen etter noen tøffe år. I 2018 leverte IKM Gruppen et driftsresultat på 130 millioner kroner. Dette er en stor oppgang fra 61 millioner som ble levert i 2017.

IKM Eiendom AS og Høgevoll AS har gått inn som nye deltakere i det såkalte Forus-samarbeidet.

Bakgrunnen for samarbeidet er behovet for en enhetlig merkevare og styrket påvirkningskraft ettersom næringsområdet vokser raskt og skal transformeres gjennom storsatsing på infrastruktur, næringsbygg, boliger og grøntarealer.

De to nykommerne har i alt realiserte, pågående og planlagte prosjekter på nær 200.000 kvadratmeter i Forus-området.

Kyllingstads prosjekter IKM Eiendom er heleid av Ståle Kyllingstads IKM Invest, og har per i dag en Forus-portefølje på 19.500 kvadratmeter næringseiendom, fordelt på Forusbeen 248, Luramyrveien 75/79 og Luramyrveien 12.

Eiendommene har et samlet utviklingspotensial på 75.000 kvadratmeter, hvorav størstedelen i Bærheim Næringspark i Forusbeen. Denne tomten er på 53 mål, og vil ferdig utviklet romme ca. 40-50.000 kvadratmeter bygg fordelt på kontor, kombinasjonsareal og parkeringskjeller.

Rammesøknad for prosjektet sendes inn i løpet av mars 2013.

– Som eiendomsaktør med store videreutviklingsplaner i området, er det naturlig for oss å delta i merkevarebyggingen, sier IKM Eiendom-sjef Åge Olsen Hodnefjell.

I alt eier og leier IKM Eiendom ut 72.000 kvadratmeter eiendom, og har et tomteareal med utviklingspotensial på 140.000 kvadratmeter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Forus Golf Tower – nytt landemerke Høgevoll AS har på sin side realiserte og pågående utviklingsprosjekter på totalt ca. 100.000 kvadratmeter på Forus. Selskapet starter i disse dager byggingen av åtte etasjer høye Forus Golf Tower like ved Sola golfbane på Forus Vest.

Fullt utbygd vil Golf Tower ha ca. 17.000 kvadratmeter areal. Byggingen planlegges ferdigstilt i første halvår 2015, og 13.000 kvadratmeter er allerede utleid til to aktører.

Like ved er Høgevoll engasjert i utviklingen av Fabricom GDF Suezs nye hovedkontor, et bygg på 17.000 kvadratmeter over fem etasjer. Byggingen er i rute, og selskapet planlegger flytting fra Tasta i 2. halvdel av 2013.

Videre startet Høgevoll AS og Lema AS – gjennom selskapet Forus Parkering Vest AS – nylig byggingen av et nytt parkeringshus på 40 mål med 1.800 parkeringsplasser. Selskapet har også vært engasjert i utviklingen av ABB/Maersk Oil- og Ernst & Young-byggene, begge ferdigstilte og fullt utleide.

Artikkelen fortsetter under bildet.

14 deltakere – 1,2 mill. kvm Forus-samarbeidet teller så langt 14 deltakere, som samlet representerer eksisterende og planlagte næringseiendommer på godt over 1,2 millioner kvadratmeter på Forus.

De andre deltakerne er Kverneland Eiendom, C4 Forus, 2020park, Kanalsletta Utvikling, Trallfa Eiendom, Seabrokers, NCC Property Development, Base Property, Tvedtsenteret, Tjelta, Norwegian Property og Forus Næringspark.