Nye utelivsaktører i Stavanger: – Har hatt et stempel på oss for å være guttete og bråkete

Fra venstre: Jonas Skepp i O’Learys Group, Dan Eriksson i Frø Operations AS og Glenn Cato Myklebust i IKM Eiendom. Foto: Klaus Gustafsson

av Klaus Gustafsson, (Journalist) og Kjell-Ivar Gilje Grøndal, (Journalist)
Aftenbladet
PUBLISERT: 26. JAN 24

Konkurrentene ønsker O’Learys og Sing Sing Karaoke velkommen. – Studentene vil nok like dette, sier kulturjournalist, som mener det er nok kjedebarer i Stavanger nå.

– Sing Sing kommer kommer først. I løpet av et par måneder. Og så kommer O’Learys hakk i hæl. Vi satser på å åpne alt før sommeren i hvert fall, sier Dan Eriksson i Frø Operations AS.

Hexagon vil fortsette

Aftenbladet meldte nylig at Sing Sing Karaoke og O’Learys flytter inn i Skagen 21 i Stavanger sentrum.

Det skjer etter konkursen til sportsbaren Champs og utestedene Stavanger Underground, Gossip og Hexagon. Sistnevnte utested vil imidlertid bestå.

Fredag formiddag var franchisetakeren på plass ved Skagen 21 i Stavanger sentrum, sammen med franchisegiver O’Learys Group og huseier IKM Eiendom.

O’Learys og Sing Sing Karaoke

O’Learys er en svensk franchisebasert restaurant- og sportsbarkjede, med 23 enheter i Norge i løpet av 2024.

Aftenbladet meldte allerede i 2019 at O’Learys ønsket å etablere seg i Stavanger og Sandnes.

Kjeden ble grunnlagt av Jonas Reinholdsson og den første restauranten ble åpnet i 1988 i Göteborg.

O’Learys er en del av det svenske selskapet Social Entertainment Group, som også har konseptene Harvey’s og Sing Sing Karaoke. Sistnevnte åpner også i Skagen 21.

«Sing Sing tilbyr private karaokerom i japansk stil kombinert med fargerike cocktailer og en blanding av klassisk og moderne asiatisk mat», heter det på nettsiden.

Social Entertainment Group har i dag rundt 150 enheter i 16 land og omsetter for cirka tre milliarder svenske kroner. Det uttalte målet er 400 enheter i løpet av de fem neste årene.

– I dialog med flere

– Vi har hatt ambisjoner om å etablere oss i Stavanger i litt over ti år, men ikke til enhver pris. Nå fant vi riktig lokale og huseier, sier Eriksson.

– Kommer det flere O’Learys i Rogaland?
– Ja, sier etableringssjef Jonas Skepp i O’Learys Group.
– Vi er i dialog med flere, både i Sandnes, Haugesund og på Bryne, sier Erikson.
– Snakker vi 2024?
– Vi vet ikke. Det tar den tiden det tar.

Restaurant- og sportsbarkjeden O’Learys kommer til å åpne i de gamle lokalene til Champs i Skagen 21. Foto: Jarle Aasland

– Hyggelig at flere etablerer seg

– Vi synes det er hyggelig at flere aktører etablerer seg i Stavanger. Utestedene er et viktig samlingspunkt for både unge og eldre, og vi tror at alle setter pris på et variert uteliv, skriver Maria Nybraaten i en e-post til Aftenbladet.
Hun er regionsleder i danske Rekom, som blant annet eier Beverly, LouLou og Proud Mary Pub på Skagenkaien.
– Vi synes bare det er kjekt. Det er bra med alt som skaper liv og røre i byen, og at noen satser i disse tøffe tidene, sier også daglig leder Lars Lunde i Korvetten Karaoke Bar.

– Bra med alt som skaper liv og røre

Piren Pub, Show Bar, Nåløyet, Fri Bar og Frøken Pihl er andre steder i byen hvor de med og uten sangstemme kan synge fra seg.
Eriksson i Frø Operations AS mener imidlertid at terskelen er lavere på Sing Sing, som åpnet sin første karaokebar i Norge i Trondheim i fjor.
– Dette blir private karaokerom i forskjellige størrelser som man kan leie som gruppe, istedenfor å synge karaoke på en scene, sier han.

Hexagon kommer til å bestå, mens Sing Sing Karaoke vil åpne i de gamle lokalene til Gossip i første etasje. Foto: Jarle Aasland

«Litt flyplassaktig»

O’Learys har 23 enheter i Norge i 2024, men har ikke bare høstet lovord.

«Litt flyplassaktig» og med mat som er «like grå som været», slo anmelderen i Moss Avis fast etter at O’Learys åpnet i byen i fjor.

Skepp i O’Learys Group opplyser at slike tilbakemeldinger blir tatt på alvor.

– Vi har hatt et stempel på oss for å være guttete og bråkete, men vi har lagt mye energi i å utvikle maten for å også tiltrekke oss kvinnelige gjester, sier han.

– Veldig United-vennlige

– Det er trist at vi har mistet Champs, men det er verst for de som mister jobben, sier Roy Steiro.

Han er leder for Red Army Stavanger, den lokale supporterklubben til Manchester United.

Roy Steiro vil gjerne fortsette å se fotball i Skagen 21. Foto: Anders Minge
Medlemmene har sett fotball og drukket rabattert øl på Champs siden 2007, og håper å fortsette med det på O’Learys

– Vi har akkurat inngått en avtale med United-supporterne i Stockholm. Uten å si for mye, så er vi veldig United-vennlige, sier franchisetaker Eriksson.

– Det samme i alle byer

– Alle kjedebarene som har kommet til Stavanger, er veldig like. Det positive er at du vet hva du får. Det negative er at du får det samme i alle byer, sier Stella Marie Brevik.
Hun har dekket utelivet i Stavanger tett som kulturjournalist i Aftenbladet og Byas, men jobber nå som frilansjournalist. Hun har også vært bartender på Checkpoint og Martinique.
Brevik nevner Heidis Bier Bar, Proud Mary Pub og The Old Irish pub som eksempler, og mener at i hvert fall O’Learys har et lignende konsept.

– Spesielt studentene vil nok like dette

– Sing Sing kommer nok til å gå som det suser i starten. Spesielt studentene vil nok like dette, men kanskje folk går litt lei etter hvert. Personlig går jeg ut for å være sosial, ikke for å sitte i et avlukke, sier Brevik.
– Flere av kjedebarene er tilsynelatende populære. Viser ikke det at dette funker i Stavanger?
– Joda. Og vi skal ikke putte redningsvester på alle utestedene som ikke eies av store konsern. Men vi må være obs på at vi får en veldig kjedelig by hvis det er tre kjeder som styrer alt, sier Brevik, som mener at Stavanger fortsatt har et mangfoldig uteliv.

– Naturlig med 20-årsgrense

Glenn Cato Myklebust i IKM Eiendom opplyser at det fortsatt vil være 18-årsgrense på Hexagon.
De andre stedene vil kanskje øke grensen utover kvelden for å kunne servere mer enn øl og vin.
– Det er i utgangspunktet naturlig med 20-årsgrense på Sing Sing, men kanskje vi kan legge til rette for 18-åringene en dag i uken eller noe, sier franchisetaker Eriksson i Frø Operations AS.